Sinaasappel muffins.



Ingrediënten:
240 suiker
230 ml olie
2 vanille suikerzakjes
1 zakje bakpoeder gezeefd
6 eieren (medium) hoe groter hoe meer bloem gebruiken.
2 sinaasappels de rasp ervan en de sap.
300/330 gram bloem
150 gram amandelschaafsel voor op het beslag.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 170/180 graden.
Klop de eieren met de suiker en de olie voor 2 minuten lang.
Voeg de overige ingrediënten toe (de bloem als laatste), de gezeefde bloem voeg je beetje bij beetje tot je beslag zacht is geworden en niet te dik.
Zet de 12 muffin vormen papieren in de ijzeren muffin vorm.

Giet het beslag in de muffin vormpjes, bestrooi op elk muffin vorm met beslag met wat van de amandelen en bak het voor 25 minuten ongeveer tot de ze droog zijn in het midden.
Je kan met saté stok in de muffins prikken als hij droog uit komt dan zijn ze gaar.
Zet ze op de taartrooster om af te koelen.

Eet smakelijk ze erg heerlijk.

Reacties

Populaire posts