Griesmeel limoen cake
Ingrediënten:
6 eieren 230 ml olie
230 gr suiker
3 limoenen de sap en rasp van gebruiken.
50 gr amandelmeel
100 gr bloem
200 gr fijne griesmeel
1 pakje bakpoeder
Voor de
topping:
1 bakje roomkaas. 1 halve sap van de limoen, de rasp te gebruiken voor boven de roomkaas voor de versiering.
5 el poedersuiker.
Bereidingswijze
cake:
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Mix de eieren met de suiker.
Voeg de olie aan de eieren toe en mix dit voor 1 minuut.
Zeef de bloem, de griesmeel en de bakpoeder en
voeg het amandelmeel er aan toe, spatel deze samen met de rasp en het sap van de 3 limoenen rustig door het mengsel heen.
Schep het cakebeslag in een ingevette cakevorm en plaats deze voor ongeveer 40 á 50 minuten in de oven, tot dat de cake gaar en goudbruin is.
Dit check je door met een satéprikker in de cake te prikken.
Wanneer deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen op een rooster.
Bereidingswijze
Topping:
Meng de poedersuiker met de halve limoen sap. Schep de roomkaas
erdoor. Roer tot dat je een gladde topping hebt.
Verdeel de roomkaas topping met een lepel over de cake heen.
Strooi het limoen rasp over de roomkaas topping en plaats de cake voor ongeveer een uur in de koelkast, totdat de topping stevig is om erin te sneden.
Eet smakelijk.
Hij is echt een feest voor je mond.
Reacties
Een reactie posten