Olijven Oregano en Basilicum No Knead Brood


 
Ingrediënten:
1 kilo bloem .
10 gr droge gist.
17 gr zout.
2 tl suiker of honing.
2 el droge oregano en basilicum
150 gr olijven in stukken gesneden.
4 etlp olijvenolie
700 ml water. 

Bereidingswijze:
Doe de droge ingrediënten in een grote diepe kom.
Voeg de oregano en basilicum en de olijven, giet de lauwwarme water toe roer dit goed door met je hand of met zo Deense deeg klopper.
Roer dit goed door elkaar heen voor ongeveer paar seconden tot het 1 geheel wordt.
Bedek de kom met plastic zak .
Laat de deeg rijzen voor 1 uur.
Leg op de aanrecht een bakpapier, met daarop veel bloem.
Vorm de deeg met de deegschraper.
Kneed de deeg niet meer kiep de deeg heel rustig op de bestrooide bakpapier geef het snel een vorm met de deegschraper, rommel niet teveel aan de deeg anders krijg je geen luchtige en lichte brood tijdens het bakken.
Zet de gevormde brood zachtjes op de bakplaat.
Laat ze ongeveer 30 minuten ongeveer rijzen.
Verwarm de oven 220 graden.
Bak ze voor ongeveer 25 minuten tot ze goudbruin zijn.
Zet ze op rooster om te afkoelen.
Eet smakelijk dames.
Lekker met roomboter of olijvenolie.
 
Een tip leg een bakje met water onder de oven,laat de oven 25 eerder warm worden met het water bakje onder in oven voor het stoom en de korst voor op de brood.
Bestuif de broden ook met water voordat ze de oven in gaan.

Reacties

Populaire posts