Zachte ronde broodjrs.






Deze broodjes zijn zeer zacht.

Ingrediënten
500 g bloem
2 of 3 etlp suiker
200 / 220 ml lauwwarme melk, hoe zacht de deeg hoe beter.
50 ml olie
50 g roomboter de ongezouten.
1 ei
10 gr zout ongeveer
1 zakje gist .
Rasp van 2 sinaasappels of een merg van vanilleboon.

Bereidingswijze.
Doe de ingrediënten in kneed machine en kneed het geheel goed door voor ongeveer 10 minuten lang tot de deeg zacht iets plakkerig is.
Vet een een kom in met olie zet de deeg daarin .
Bedek de kom met plastic zak.
Laat het ongeveer 1 uur ongeveer rijzen.
Vorm de broodjes in een ronde platte vorm.
Zet de brood weer rijzen voor ongeveer 30 minuten.
Besmeer ze met 1 eigeel en 4 etlp melk.
Roer dit goed door en besmeer de broodjes ermee , versier ze met de zaden .
Bak ze op de voorverwarmde oven op 170 graden tot ze goudbruin zijn gebakken voor ongeveer 25 minuten lang.
Zet ze op de rooster om af te koelen.

Reacties

Populaire posts