Mozzarella, peterselie broodjes








Ingrediënten.
300 gr bloem
6 gr zout
50 ml lauwwarme melk of water.
2 etlp boter
2 etlp nido melkpoeder
1 thlp suiker
125 gr youghrt
1 zakje instant gist
1 etlp peterselie fijn gehakt.

Voor de vulling.
250 gr mozzarella kaas

Bestrijken.
1 eigeel en melk.

Bereidingswijze.
Kneed alle ingrediënten in de kom van kneed machine voor 10 minuten ongeveer, tot de deeg zacht is.
Als de deeg klaar is met kneden, bewerk je de 1 etlp peterselie in het deeg met je handen, kneed het goed overal in de deeg.
Dek de kom af met plastic zak om te rijzen voor ongeveer 1 uur.
Snee de kaas in dunne kleine stukjes voor de vulling.
De werkplek met bloem bestrooien.
Met een deegroller de deeg dun en vierkant uitrollen.
Sneed de lap in stukken zo als op de foto's vul de deeg , rol het op en maak het dicht aan de zijkanten.
Zet de broodjes op de bakplaat bedekt met bakpapier.
Bedek de rolletjes met theedoek om te rijzen voor 30 minuten ongeveer.
Besmeer ze met het eigeel en wat melk.
Bak ze op voorwaarde oven op 180 graden Celsius voor ongeveer 25 minuten lang tot de broodjes goudbruin worden.

Eet smakelijk, ze zijn erg lekker.

Reacties

Populaire posts