Chocolade croissantjes.


















Ingrediënten:

500 gr tarwebloem het liefst patentbloem, van de aldi.
175/200 ml lauwwarme melk
1 ei
2 volle el melkpoeder (NIDO) te koop bijna bij alle Marokkaanse slagers.
10 gr zout
60 gr suiker
1 zakje droge gist
100 gr zachte roomboter zonder zout.
250 /350 extra roomboter voor het besmeren en bestrijken van de broodjes, voor gebruik de boter op kamer temperatuur gebruiken of de boter uitrollen tot een dunne lap op folie papier met een deegrol, zie op foto aan het begin.
Chocolade staven, of chocolade pasta.

Bereidingswijze:
Kneed alle ingrediënten in de kom van de kneed machine, voor 10 minuten lang tot het deeg zacht is geworden.
Bedek de kom af met plastic zak om te rijzen voor 1 uur of langer tot het deeg in volume is verdubbeld.
Vorm van het deeg 6 grote ballen, rol elk deegbal uit, in een ingevette werkplek, rond en erg dun uit met de deegroller, besmeer ze steeds met boter en stapel ze op elkaar tot de laatste die hoeft niet besmeert te worden.
Rol het deeg uit zoals op de foto's  
Vorm de croissantjes zoals op de foto's, zet daar op wat van de staven op en rol ze op tot een croissant, zo werk je ze allemaal af, zoals op de foto's.
Zet ze op de bakplaat bedekt met bakpapier, bedek ze om weer te rijzen voor 45 minuten ongeveer.
Besmeer de broodjes lichtelijk in met 1 eigeel en wat melk.
Bak ze in voorverwarmde op 160 /170 graden voor 25 minuten ongeveer tot ze goudbruin zijn.
Zet ze op de rooster om af te koelen.


Eet smakelijk.

Met deze recept kan je alle soorten broodjes of croissantjes maken, bij mij zal je het vaker terug zien in deegwaren, soms met wat veranderingen hier en daar.

Reacties

Populaire posts