Bagels.




Bagels.
Deze bagels zijn erg zacht en sponzig, ik gun t jullie ook, om ze te maken, is veel lekkerder dan kopen.

Ingrediënten:
Voor de deeg.
650 / 675 g tarwebloem
20 g verse gist of 1 zakje gedroogde gist
50 ml roomboter gesmolten (zoutloos ). 
1 thlp suiker 
12 gr zout
150 magere of volle yoghurt ik heb magere genomen. 
100 / 150 ml melk lauw opgewarmd.
2 eieren, losgeklopt.

Voor bestrijken van de broodjes. 
4 etl melk 1 eigeel , losgeklopt
sesamzaad naar keuze voor de versiering  van de broodjes. 

Bereiden:
Doe de bloem in een kom. 
Voeg de gist en meng de gist door de bloem met de suiker.
Voeg al roerende de melk toe.
Voeg ook de yoghurt en de overige ingrediënten toe, blijf roeren tot het een samenhangend deeg ontstaat, ik heb het zacht en plakkerig gekneden, zo krijg je zachte broodjes va en zijn ze luchtig van binnen.
Dek het af met plasticzak en laat het voor 1 uur ongeer rusten tot het rijst en dubbel volume heeft toegenomen.
Vet het werkvlak, aanrecht in met wat olie.
Verdeel het deeg in 10 of 14 stukken, vorm ze tot balletjes.
Laat de balletjes weer rijzen voor ongeveer 5 minuten afgesloten met plastik.
Druk de balletjes iets plat en druk in het midden een gat in. 
Steek uw wijsvinger door het gat en maak het al draaiend iets groter. 
Leg de bagels op bakplaten en laat ze nu voor 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 180 graden .
Bestrijk de bagels met eigeel en bestrooi ze met sesamzaad. 
Bak de bagels in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze op een rooster afkoelen.

Reacties

Populaire posts