Pain de epi
Pain de epi.
Franse stokbrood.
Ingrediënten.
270 gram tarwebloem
1 zakje gedroogde gist van 7 gram.
een flinke theelepel zout
1 eetlepel boter of olijfolie.
1 theelepel suiker
170 ml handwarm water.
Bereidingswijze.
In de kneed machine de de gist en water voegen tot de gist oplost met 1 thlp suiker.
Voeg de overige ingrediënten toe en kneed voor zeker 7 minuten lang tot de deeg plakkerig is.
Bedek de deeg met een plastik zak op warme plek voor ongeveer 1 uur.
Rol de deeg uit tot lange ronde worst.
Met wat bloem op werkplek.
Bestrooi de brood met wat bloem voor de sier.
Neem een schaar en knip in het deeg in op een hoek van ongeveer 45 graden schuin.
Elk stukje leg je vervolgens afwisselend opzij naar links nadat je in hebt geknipt.
Laat het weer rijzen voor ongeveer 30 minuten lang op een warme plek, bedekt met ingevette plastik zak eromheen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet een bakje water in de oven op de bodem of besproei de oven aan de zijkanten, is voor de harde korst.
Bak de brood voor 20/ 25 minuten ongveer tot hij gaar bruin is.
Reacties
Een reactie posten