Krachel






Ingrediënten:

1kilo bloem
20 gr zout
150 gr suiker
1 etlp van venkel en anijs, heel bij doen.
4 el sesamzaad (ook heel bij doen, wel even bakken in de pan voor het in de deeg gaat)
2 eieren, de kleine.
2 el gist
180/ 200 ml olie
2 el mazhar (oranje bloesemwater)
100 ml lauwwarme water
200 ml lauwwarme water
100 ml gesmolten roomboter zonder zout.

Garnering:
1 eigeel en 4 el melk en sesamzaadjes.

Bereidingswijze:
Doe alle ingredienten bij elkaar, behalve de water en het melk.
Voeg ze een beetje voor beetje toe tot je een goed geknede en een soepel zachte iets plakkerig deeg is, hoe zachter de deeg hoe lekker de broodjes worden.
Dek het af met plastic zak.
Laat het voor 1 uur rijzen tot het omhoog komt, dan maak je daar ballen van de grote die je wilt.
En maak ze zo plat en mooi rond als het kan.
Laat ze nog een keer rijzen.
Na het rijzen klop je de ei met de melk en smeer je het met een kwastje op de broodjes.
Strooi als laatst de sesamzaadjes erop en bak ze op 180 graden tot ze goudbruin zijn, voor 20 / 25 minuten ongeveer, blijf ze goed in de gaten houden ze gaan snel deze broodjes.

Ze zijn erg lekker zacht en sponzig.
En heerlijk voor de ramadan.

Reacties

Populaire posts