Koffiebroodjes met hazelnoot spread
Koffiebroodjes met hazelnoot spread.
De spread is te koop bij de lidl.
Is niet altijd voorradig komt 2 keer per jaar bij de lidl.
Ze zijn heerlijk, je kan alles mee vullen zoals broden en koekjes.
Ingrediënten.
500 gram bloem
7 gram droge gist
1 ei
220 ml lauwwarme melk, tot de deeg zacht is.
50 gram suiker
10 gram zout
80 gram zachte ongezoute roomboter
Vulling:
Hazelnoot spread.
Bereidingswijze:
Doe de droge gist met de helft van de melk (125 ml) in je mengkom.
Laat dit oplossen tot het schuimt. 5 a 10 min. Daarna voeg je de bloem, suiker, zout, ei en roomboter toe.
Dit meng je goed door en beetje bij beetje voeg je restant van je melk 125 ml toe.
Kneed dit stevig door tot een zacht soepel deeg.
Dek het af en laat het een uur rijzen.
Na het rijzen vet je je werkblad in met zonnebloemolie en daarop rol je je deeg uit tot een vierkant lap.
Besmeer het deeg met hazelnoot spread .
Rol de lap strak op.
Sneed de opgerolde deeg in stukken met scherpe mes of ander scherpe voorwerp.
Zet ze rond in goed besmeerde cakevorm in. Besmeer ze met een losgeklopt eigeel gemengd met 4 eetlepels melk.
Bak ze in een voorverwarmde oven op 170/ 180 graden voor circa 25 minuten.
Hou ze wel in de gaten iedere oven verschilt kwa bakken en temperatuur.
De spread is te koop bij de lidl.
Is niet altijd voorradig komt 2 keer per jaar bij de lidl.
Ze zijn heerlijk, je kan alles mee vullen zoals broden en koekjes.
Ingrediënten.
500 gram bloem
7 gram droge gist
1 ei
220 ml lauwwarme melk, tot de deeg zacht is.
50 gram suiker
10 gram zout
80 gram zachte ongezoute roomboter
Vulling:
Hazelnoot spread.
Bereidingswijze:
Doe de droge gist met de helft van de melk (125 ml) in je mengkom.
Laat dit oplossen tot het schuimt. 5 a 10 min. Daarna voeg je de bloem, suiker, zout, ei en roomboter toe.
Dit meng je goed door en beetje bij beetje voeg je restant van je melk 125 ml toe.
Kneed dit stevig door tot een zacht soepel deeg.
Dek het af en laat het een uur rijzen.
Na het rijzen vet je je werkblad in met zonnebloemolie en daarop rol je je deeg uit tot een vierkant lap.
Besmeer het deeg met hazelnoot spread .
Rol de lap strak op.
Sneed de opgerolde deeg in stukken met scherpe mes of ander scherpe voorwerp.
Zet ze rond in goed besmeerde cakevorm in. Besmeer ze met een losgeklopt eigeel gemengd met 4 eetlepels melk.
Bak ze in een voorverwarmde oven op 170/ 180 graden voor circa 25 minuten.
Hou ze wel in de gaten iedere oven verschilt kwa bakken en temperatuur.
Reacties
Een reactie posten