Parata's met aardappel vulling.
500 gr bloem
10 gr zout
2 etlp boter
3 etlp olie
1 zakje instant gist
250 ml lauwwarme water.
Bereiden.
De bloem boven een kom zeven.
Voeg alle ingrediënten en kneed het in de kneedmachine voor 7 minuten.
Geleidelijk water erbij gieten, het deeg tot een zacht, soepel deeg kneden.
Laat de deeg voor ongeveer 1 uur rijzen.
Van het deeg 10 gelijke kleine ronde ballen vormen.
Besmeer ze met olie niet teveel, ik gebruik liever wat olie om broodjes uit te rollen, 10 minuten laten rusten wel bedekken met een theedoek.
Vul de deeg bal met 1 etlp aardappelen vulling in, maak het goed dicht en rond zoals op de foto's.
Je werk plek met olie besmeren.
Rustig met je vingers de parata uitrollen tot een dunne ronde vorm, steeds de broodjes met olie en wat roomboter besmeren tijdens het bakken, wel lichtelijk niet al te vettig.In een zware gietijzeren of bakplaat of te wel (tawa) verhitten en bestrijken met olie na elk bakbuurt.
De paratha's op de hete bakplaat of tawa leggen en enkele seconden bakken aan beiden kanten op middelmatige vuur, want ze bakken snel.
De paratha's dienen aan beide kanten knapperig en lichtbruin te zijn.
De paratha's van de bakplaat halen en op een bord met keukenpapier daarop de broodjes leggen.
Wel bedekken met een theedoek, voorkom uitdroging.
Aardappelvulling.
3 grote ardappelen.
2 uitjes zeer fijn gehakt.
1 etlp fijn gehakte peterselie en koriander.
Zout
Peper 1 thlp
Curcumma poeder 1 thlp
1 thlp komijn poeder
1 paprikapoeder.
Bereiden.
Schil de aardappelen en sneed ze in stukjes.
Kook ze in water met wat zout tot ze gaar zijn.
Haal ze van het vuur laat ze uitlekken.
Bak de uitjes, voeg op het laatst de kruiden toe de koriander en peterselie toe en bak ze paar seconden samen.
Zet de aardappelen in een kom en voeg de uitjes erbij, stamp alles zeer fijn samen.
Laat het aardappelen mengsel afkoelen voor dat je de deeg ballen mee vult.
De tawa bak is erg oud, was geweest van de schoonvader van mijn dochter, die is van Pakistan, India, moge Allah hem genadig zijn.
Reacties
Een reactie posten