Chocolade twisters







Ingrediënten:
500 gr tarwebloem
50 gr suiker
1 zakje droge gist
10 gr zout
260 ml lauwwarme melk
100 gr zachte ongezouten roomboter
75 tot 100 gr chocolade druppels, heb op gevoel gepakt.

Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in de kom van de kneed machine en voeg de melk in 2 fases toe aan je deeg, tot het een zacht deeg is, kneed dit voor 7 minuten lang.
Nadat het deeg gekneed is, zet je het deeg op de aanrecht, druk de chocolade druppels in het deeg, met je hand al de chocolade door het deeg heen kneden tot het goed verdeelt is.
Bedek de kom en zet het weg om te rijzen voor 1 uur lang tot het deeg in volume is verdubbeld.
Snij van het deeg in stukjes van het zelfde grootte.
Pak de beide uiteinden vast en draai ze twee keer in tegengestelde richting.
Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Bak de spiralen in 10/20 minuten ongeveer tot ze mooi goudbruin zijn op 180 graden op voorverwarmde oven, heb niet op de baktijd gelet.

Zet ze op de rooster om af te koelen en bedek ze gelijk met een theedoek voorkom uitdroging van de broodjes, van alle broodjes eigenlijk.
Met deze broodjes maak je elk kind blij, ik wou eerst melk broodjes maken met chocolade, maar bedacht me om deze spiralen te maken voor mijn meiden.

Eet smakelijk xxx

Reacties

Populaire posts