Gevulde mghamer.
Mghamer .
Met groente en gehakt.
Ingrediënten.
500 gram bloem
100 gram smida de fijne ( griesmeel)
2 etlp olie
2 etlp boter
10 gr zout
5 gram gist korrels
300/ 350 ml water.
Het deeg moet zacht elastische zijn dus doe water beetje bij beetje erbij als je meer nodig hebt dan doe je meer vocht erbij.
Vulling.
2 rode paprika en 2 gele paprika ik gebruik nooit de groene is niet zo lekker.
1 uitje
200 / 300 gram gehakt ik ben niet zo vlees eter doe altijd weinig.
Koriander en peterseie een handje van elk.
zout
1 thlp peper
2 thl paprikapoeder
1 thlp gemberpoeder
1 thlp chili poeder
Curcumma poeder 2 thlp in plaats van safraan is veel gezonder.
Olijven olie voor het bakken.
Voorbereiding groentes.
Sneed, hak de ui in zeer kleine stukken bak die eerst in een koekenpan in de olie tot het glazig Is, dan gaat de ook de kleine stukken gesneden paprika's erbij en de koriander en peterselie en de kruiden erbij als dit wat stevig gebakken is dan gaat het gehakt erbij blijf erbij om te roeren tot die gemengd is met de mengsel van de groentes en kruiden.
Zet de groente in afdruip bak met iets onder zodat alle sappen uit lekken zodat alleen de groente overblijft zonder vocht en laat ook het goed koud worden voor gebruik van de vulling zo voorkom je dat de deeg stuk gaat bij vullen.
Voorbereiding deeg.
Kneed het deeg met de hand of de machine tot het zacht wordt voor 10 minuten ongeveer.
laat 30 minuten laten rijzen.
Maak kleine balletjes van de deeg komt op ongeveer 15 tot 20 stuks de grote is aan jullie, je kan ook 2 grote mghamer van maken.
Zet ze op de aanrecht besmeerd met veel olie op en onder.
Laat ze even staan , maak ze nu zoals op de foto's en laat ze ook even staan, besmeer ze goed met olie en zachte roomboter voor het bakken, je kan ze in de makla lemsemmen pan of Turkse pizza pan die mijn favoriet is voor zulke mghamer of msemmens en mlaoui's bakken.
Bak ze 1 voor 1 tot ze goud bruin van onder en boven zijn, als ze gebakken zijn, doe ze op iets zoals keuken papier of theedoek voor het zweten en bedek ze voor gebruik.
Eet smakelijk ze zijn heerlijk bij een soepje en de ramadan.
Reacties
Een reactie posten