Aardappel, bleekselderij soep.


  • Ingrediënten.
  • 3 grote aardappelen, in stukken gesneden.
  • 1 hele gehakte selderij
  • 1 blokje groentebouillon
  • zout en peper, curccumapoeder, paprikapoeder, gemberpoeder van alles 1 thlp.
  • 1 etl vegeta groente( droge poeder bouillon)merk podravka bij jumbo te koop, bij de buitenlandse schappen te vinden.
  • 1 takje thijm en 4 verse basilicum blaadjes, alleen als je in huis, je mag ook de droge gebruiken. 
  • Olijvenolie om te bakken.
  • 2 liter water voor het koken, als de soep te dik is dan kan je later wat gekookt water toevoegen en nog 2 minuten even na koken.
  • Voorbereiding.
  • Voeg de uien in de pan met de olie, aardappel en bleekselderij toe en bak zachtjes ongeveer 5 minuten. 
  • Roer om te voorkomen dat het gaat aanbakken in de pan.
  • Bedek het met warm water, voeg zout, peper, en de rest toe, verkruimel het blokje groentebouillon. 
  • Breng aan de kook.  
  • Dit duurt slechts 30 tot 35 minuten. Pureer de soep met een staafmixer.
  • Eet smakelijk het is echt een heerlijke soep, ik varieer graag met smaken en deze soep is echt aanrader vooral met de ramadan.
  • Ik maak vaak mijn soepen met groentes die ik in huis heb.

Reacties

Populaire posts