Doorgaan naar hoofdcontent
Aardappel, bleekselderij soep.
- Ingrediënten.
- 3 grote aardappelen, in stukken gesneden.
- 1 hele gehakte selderij
- 1 blokje groentebouillon
- zout en peper, curccumapoeder, paprikapoeder, gemberpoeder van alles 1 thlp.
- 1 etl vegeta groente( droge poeder bouillon)merk podravka bij jumbo te koop, bij de buitenlandse schappen te vinden.
- 1 takje thijm en 4 verse basilicum blaadjes, alleen als je in huis, je mag ook de droge gebruiken.
- Olijvenolie om te bakken.
- 2 liter water voor het koken, als de soep te dik is dan kan je later wat gekookt water toevoegen en nog 2 minuten even na koken.
- Voorbereiding.
- Voeg de uien in de pan met de olie, aardappel en bleekselderij toe en bak zachtjes ongeveer 5 minuten.
- Roer om te voorkomen dat het gaat aanbakken in de pan.
- Bedek het met warm water, voeg zout, peper, en de rest toe, verkruimel het blokje groentebouillon.
- Breng aan de kook.
- Dit duurt slechts 30 tot 35 minuten. Pureer de soep met een staafmixer.
- Eet smakelijk het is echt een heerlijke soep, ik varieer graag met smaken en deze soep is echt aanrader vooral met de ramadan.
- Ik maak vaak mijn soepen met groentes die ik in huis heb.
Reacties
Een reactie posten