Boekweit, spelt, tarwebloem broden.






Ingrediënten voor 2 stuks snee broden en 2 ronde  broodjes:
250 gr spelt bloem 
500 gr tarwe bloem 
250 gr boekweit meel 600 ml lauwwarme water 
20 gr zout 
10 gr droge gist 
2 el zachte roomboter is 60 gr.
5 el olijven olie is 55 ml.
1 el suiker 
2 tl moutmeel
Mix van zaden ongeveer 60 gr voor in de deeg en 3 el haverzemelen.
En wat haver en chia zaden voor het bestrooien op de broodjes.

Bereidingswijze:
Voeg alle ingrediënten, plus de zaden in een diepe kom.
Roer alles goed door met een houten lepel of met je hand, tot het deeg al het water heeft opgenomen en het deeg zeer plakkerig is.
Dek de kom af met plastic zak om het deeg te laten rijzen voor ongeveer 1 uur.
Bedek de bakplaten met bakpapier.
Sneed het deeg in stukken, geef ze de vorm als een bolletje of 4 hoek, zoals ik deed.
Leg ze op bakplaat, bestrooid met bloem.
Borstel de broodjes met water en bestrooi ze met de zaden en haverzemelen.
Laat ze nog half uurtje rijzen.
Bak ze op voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. 
Zet ze op de rooster om af te koelen.

met no knead deeg mag je niet te lang mee spelen snel vormen en in bakplaten zetten anders wordt deeg zwaar en niet luchtig.

Reacties

Populaire posts