Bloem broodjes







Ingrediënten

150 ml water
1 kilo bloem
250 ml melk
1 ei
50 ml olie
100 / 120 gr zachte roomboter de ongezouten.
20 gr zout
1 zakje gist
2 vanille suiker zakjes
2 etlp suiker
2 etlp nido poeder melk.

Vulling.
1 bakje roomkaas.

Voor het besmeren.
1 eigeel en melk of azijn.
En zaadjes voor het bestrooien.

Voorbereiding.
Kneed alle ingrediënten in een kom van een kneed machine tot 10 minuten tot de deeg zacht wordt.
Dek de kom af met plastic zak om te rijzen voor ongeveer 1 uur.
Vorm van de deeg ronde ballen van 120 gram, zie foto's van hoe te maken.
Ik heb 2 vormen gemaakt de 1 rond en de ander als bloem vorm.
Zet ze op de bakplaten bedekt met bakpapier.
Bedek ze weer, om te rijzen voor 30 minuten ongeveer.
Besmeer ze met het eigeel mengsel en bestrooi ze in het midden met de zaden.
Bak ze op 180/ 200 graden Celsius voor ongeveer 25 minuten lang tot de broodjes goud bruin zijn gebakken.
Zet ze op de rooster om af te koelen en bedek ze met een theedoek.

Met honing zijn ze heerlijk bij een kopje thee te eten of een soepje.
Eet smakelijk 😘😘

Reacties

Populaire posts