Roomkaas Bloem broodjes.
Voor de deeg.
350 / gram bloem
150 griesmeel de fijnste die als meel uitziet.
4 etlp boter
2 etlp olie
10 g zout.
2 etlp suiker
1 etlp nido melkpoeder.
7 g gist
300 ml water of melk lauwwarm.
2 pakken roomkaas voor vulling.
En zaadjes om te bestrooien.
Voorbereiding.
Voeg alle ingrediënten in de kom van kneed machine en kneed alle ingrediënten goed door voor 10 minuten ongeveer tot de deeg zacht is.
Bedek de kom af met een plastik zak om te rijzen voor 1 uur.
Als de deeg gerezen is , vorm van het deeg kleine ballen, en dek het toe op de aanrecht, maak ze plaat met je hand palm en vul ze dan met 1 etl roomkaas en vorm ze rond en bol, en dan knip je met de schaar aan de zij kanten 4 knipjes of 3 wat je maar wil.
Laat ze weer 30 minuten rijzen op een warme plek.
Besmeer ze met eigeel en 4 etl melk samen geroerd in bakje en bestrooit met zaden naar wens, bak ze op 180 graden tot ze goudbruin zijn , voor 25 minuten ongeveer.
Zet ze op de rooster om af te koelen, wel bedekt met een theedoek.
Heerlijk zijn ze.
Ik heb ze toen in Marokko gemaakt bij mijn schoonfamilie met de ramadan paar jaar geleden.😁😁
350 / gram bloem
150 griesmeel de fijnste die als meel uitziet.
4 etlp boter
2 etlp olie
10 g zout.
2 etlp suiker
1 etlp nido melkpoeder.
7 g gist
300 ml water of melk lauwwarm.
2 pakken roomkaas voor vulling.
En zaadjes om te bestrooien.
Voorbereiding.
Voeg alle ingrediënten in de kom van kneed machine en kneed alle ingrediënten goed door voor 10 minuten ongeveer tot de deeg zacht is.
Bedek de kom af met een plastik zak om te rijzen voor 1 uur.
Als de deeg gerezen is , vorm van het deeg kleine ballen, en dek het toe op de aanrecht, maak ze plaat met je hand palm en vul ze dan met 1 etl roomkaas en vorm ze rond en bol, en dan knip je met de schaar aan de zij kanten 4 knipjes of 3 wat je maar wil.
Laat ze weer 30 minuten rijzen op een warme plek.
Besmeer ze met eigeel en 4 etl melk samen geroerd in bakje en bestrooit met zaden naar wens, bak ze op 180 graden tot ze goudbruin zijn , voor 25 minuten ongeveer.
Zet ze op de rooster om af te koelen, wel bedekt met een theedoek.
Heerlijk zijn ze.
Ik heb ze toen in Marokko gemaakt bij mijn schoonfamilie met de ramadan paar jaar geleden.😁😁
Reacties
Een reactie posten