Wortelcake met roomkaas.







Recept.
175 ml olie.
175 gram rietsuiker of gewone als je niet hebt .
3 eieren losgeklopt(grote) als ze klein zijn, kan je 4 eieren gebruiken.
175 gram wortels geraspt.
85 gram sultana rozijnen.
60 gram walnoten grof gehakt.
1 sinaasappel rasp en de sap ervan.
175 / 185 gram bloem.
1 Bakpoeder gezeefd.
1 thlp kaneel.
1/2 thlp nootmuskaat,alleen als je van houdt.

Voor de glazuur.
200 gram roomkaas
100 gram suikerpoeder
2 etlp sinaasappelsap nodig.

Verwarm de oven op 170/180 graden.
vet een hoge bakvorm van (23x23 cm) in en bekleed die met bakpapier of invetten met boter en met bloem bestuiven.

Klop de olie, eieren, suiker in grote kom los.
Roer de geraspte wortels, rozijnen en de gehakte walnoten en sinaasappelrasp en sap erdoor.

Voeg de bloem, kaneel , nootmuskaat en het bakpoeder, roer dit bij de mengsel van de wortel goed samen door.

Schep de mengsel in de bakvorm en bak het voor 40/45 minuten lang tot hij hoog is gerezen en droog is gebakken.

Laat de cake 5 minuten in de bakvorm afkoelen.
Dan volledig op rooster laten afkoelen.

Meng voor de glazuur de roomkaas , suikerpoeder en de sap in een kom en klop alles tot gladde mengsel.
Verdeel de glazuur over de cake en strijk het glad met paletmes .
Garneer de cake met reepjes sinaasappelschil of walnoten stukjes .
snijd de cake in 16 stuks.

Eet smakelijk deze cake is echt om te smullen.

Reacties

Populaire posts