Cake met walnoten , dadels en nescafé.




Recept voor een cake met walnoten, dadels en Nescafé.
Hopelijk valt hij in de smaak, ik maak ‘m al jaren, mijn schoonbroer is er gek op.

Ingrediënten:
300/320 gram bloem
6 eieren
230 ml olie of boter
240 gram suiker
2 zakjes oploskoffie van Nescafé
200 gram walnoten
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanille suiker
200 gram dadels.
4 el melk
Voor de decoratie.
2 etlp sinaasappel jam.
En 2 etlp fijne walnoten of amandelen geroosterd.

Bereidingswijze:
Los de nescafe op in 4 eetlepels melk die opgewarmt is tot je geen korrels meer hebt. Snijd de dadels en walnoten in kleine stukjes en zet ze even apart.
De eieren goed mixen met suiker, olie, bakpoeder en vanillesuiker.
Voeg de bloem toe en mix tot een gladde beslag.
Doe dan de nescafe drankje erbij, samen met de walnoten en de dadels.
Even roeren met een houten lepel (niet mixen) en dan giet je de cake in een bakvorm die ingevet is. Bak de cake op 170 tot 180 graden voor 45 minuten ongeveer tot de cake gaar droog is.
Kiep de cake op de rooster om af te koelen.
Besmeer de cake met warme jam en de gemalen noten.

Reacties

Populaire posts