Msemmen met appel vulling.

 
Ingrediënten voor het deeg:
250 gr bloem
100/125 ml water (kan iets meer zijn heb het op gevoel gedaan)
2 el suiker
5 gr zout
1 zakje gist
2 el boter
3 el olie
 
Ingrediënten voor de vulling:
2 a 3 appels
3 el suiker
2 tl kaneel
 
Voor het besmeren:
2 el abrikozenjam of honing
Amandelschaafsel
 
Bereidingswijze:
Voeg alle ingrediënten in de kom van een kneedmachine, kneed alles goed door elkaar, tot een zacht deeg zoals bij gewone msemmen deeg, kneed het voor 10 minuten.
Zet de kom goed afgedekt weg op een warme plek om het te laten rijzen voor 30 minuten.
 
Vorm van het deeg kleine bollen, ongeveer 12 stuks, vet de werkplek in met olie en plaats daar de deegbollen op.
Bedek ze en laat ze 25 minuten rusten.
 
Snij vast de appels in hele dunne stukken, voeg suiker en kaneel toe.
Meng de suiker en het kaneel goed door de stukjes appel en zet het opzij voor later.
Doe ongeveer 200 ml olie en 200 gr zachte roomboter in 2 kommetjes, ieder apart.
Doe wat olie op het aanrecht, pak een bol en geef het een dunne platte vierkanten vorm zoals een msemmen vorm, gewoon vormen zoals je msemmen maakt.
Laat ze 10 minuten bedekt staan nadat je de msemmen het vorm gegeven.
Maak de vierkanten msemmen weer plat voor de 2de keer met de hand en besmeer ze met boter en olie.
Vul ze met het appel mengsel, vorm ze weer tot een vierkant msemmen, maak de zijkanten dicht zodat er geen vulling uitkomt tijdens het bakken, zo werk je ze allemaal af tot je klaar bent.
 
Laat ze weer 30 minuten rijzen op de bakplaten, afgedekt, besmeer ze met wat boter op de bovenkant.
Bak ze op 170 graden in een voorverwarmde oven.
Uit de oven gelijk besmeren wat warme honing of abrikozenjam, bestrooi ze met het gebakken amandelschaafsel.
 
Eet smakelijk
 
 

Reacties

Populaire posts