Kaas broodjes.




Ingrediënten.
1kilo bloem.
100 ml olijvenolie.
450 ml lauwwarme water.
15 grm zout.
70 g zachte roomboter zoutloos.
2 etlp kaaspoeder zo niet 1 a 2 kiri kaas.
 1 zakje gist opgelost in lauwwarm water, met 1 etlp suiker erbij, goed roeren voor gebruik laat 10 minuten staan tot de gist oplost.

Voorbereiding.
Voeg warm water in kleine hoeveelheden tijdens het kneden.
Kneed het deeg gedurende 10 minuten tot de deeg zacht is.
Dek af en laat 1 uur rijzen.
Verdeel je het deeg in tot bollen van dezelfde grootte.
Vorm de broodjes zoals deed op mijn of jou manier.
De kazen die ik voor hebt gebruikt zijn. Jongekaas Cheddar (Britse kaas) Emmentaler (Zwitserse kaas) Gruyère (Zwitserse kaas) Parmezaanse kaas (italiaanse kaas) Versier ze met al deze soorten geraspte kazen, heb ik ook gedaan is een werk maar heerlijk op deze broodjes en ze zijn niet te zoutig wees daar niet bang voor.
Laat ze rijzen voor 30 minuten.
Bak ze in de voorverwarmde oven op 180 / 200 graden gedurende 25 minuten.
Zet ze bedekt op de rooster om af te koelen.

Reacties

Populaire posts