Sandwiches broodjes
sandwiches griesmeel broodjes
Ingrediënten.
300 gr griesmeel de fijnste( fino)
200 g bloem
10 gr zout
1 thlp suiker
2 etlp nido melk Poeder( als je niet hebt is geen probleem)
1 zakje instant gist
3 etlp zonnebloem olie
2 etlp zachte roomboter.
270/ 300 ml water of melk, lauwwarm tot de deeg zacht.
1 eigeel en melk.
Voorbereiding.
Kneed alle ingrediënten in kneed machine voor 10 minuten ongeveer tot de deeg zacht iets plakkerig is, water voeg je beetje bij beetje tot de deeg zacht is, kan iets minder zijn.
Zet de kom weg en bedek het met een theedoek of plastic zak om te rijzen voor ongeveer 1 uur.
Vorm de sandwiches zoals op de foto's, zet ze op de bakplaat bedekt met bakpapier.
Laat ze 30 minuten rijzen voor ongeveer, bedekt met theedoek.
Besmeer ze met het eigeel en wat melk en bak de broodjes op voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor 25 minuten ongeveer tot ze bruin gaar zijn.
Ingrediënten.
300 gr griesmeel de fijnste( fino)
200 g bloem
10 gr zout
1 thlp suiker
2 etlp nido melk Poeder( als je niet hebt is geen probleem)
1 zakje instant gist
3 etlp zonnebloem olie
2 etlp zachte roomboter.
270/ 300 ml water of melk, lauwwarm tot de deeg zacht.
1 eigeel en melk.
Voorbereiding.
Kneed alle ingrediënten in kneed machine voor 10 minuten ongeveer tot de deeg zacht iets plakkerig is, water voeg je beetje bij beetje tot de deeg zacht is, kan iets minder zijn.
Zet de kom weg en bedek het met een theedoek of plastic zak om te rijzen voor ongeveer 1 uur.
Vorm de sandwiches zoals op de foto's, zet ze op de bakplaat bedekt met bakpapier.
Laat ze 30 minuten rijzen voor ongeveer, bedekt met theedoek.
Besmeer ze met het eigeel en wat melk en bak de broodjes op voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor 25 minuten ongeveer tot ze bruin gaar zijn.
Eet smakelijk.
Reacties
Een reactie posten