Appelmuffins




Ingrediënten:
300/330 bloem
230 ml olie
220 gr suiker
1 pakje bakpoeder
1 rasp en sap van een sinaasappel of 2 citroenen.
1 grote appel in stukjes gesneden.
6 eieren
snufje kaneel.

Bereidingswijze:
Mix de eieren met de suiker en het olie, voeg de rest van de ingrediënten toe en mix alles goed door tot de beslag dik is geworden, de appels stukjes voeg je pas als je klaar bent met het deeg, dan gaan de appel stukjes erbij, roer dit goed door het deeg heen.
Doe de 12 stuks muffin vormen in een muffin bakvorm en giet daar 1 ijs schep lepel in, strooi wat van de amandelen schaafsel op de muffins.
Bak ze op voorverwarmde oven op 160/ 170 graden voor 25 minuten tot ze gaar bruin en droog van binnen zijn.
Zet ze op de rooster om af te koelen
Besmeer ze gelijk als ze op de rooster staan met warme sinaasappel jam van ikea.

De beslag die ik over had, voor 5 stuks cakes heb ik gedaan in een donut vorm, wel de vorm goed bespuiten met olie om plakken te voorkomen, of je kan ander vorm voor kiezen de keus blijft bij jou.

 Eet smakelijk.

Reacties

Populaire posts