Pizza's in verschillende soorten.
Mini pizza's
Ingrediënten.
Voor 3 pizza's.
Rond of ovaalvormige vorm van de pizza's.
Voor de deeg.
1 kilo tarwe bloem
600 ml water lauwwarm .
20 g zout
10 gram droge gist
1 thlp suiker
4 etlp olijvenolie
2 etl zachte boter
Voor de saus.
Tomatenpurre, aan 7 etl heb je genoeg om de deeg mee te bestrijken.
Italiaans kruiden waar zeezout in zit.
100 ml Olijvenolie.
Voor het beleggen.
2 tomaten dun gesneden.
Mozerella 2 stuks.
Blik tonijn in olijven olie.
Geraspte kaas.
Voorbereiding.
In de kneedmachine de gist met beetje lauwwarme water toevoegen en de suiker, roer dit goed door.
Voeg de overige ingrediënten toe behalve de zout als laatst erbij voegen.
Kneed dit voor 10 minuten lang.
Het deeg is goed als het nog enigszins plakkerig aanvoelt en een schone wand achterlaat in de mengkom.
Maak van het pizzadeeg een bal en laat hem afgedekt een uur rijzen op een warme plek.
Verdeel het deeg in twee of drie porties en maak van elke portie een bal.
Bestuif het werkblad met bloem en rol het pizzadeeg uit tot een cirkel of in ander vorm naar wens.
Leg het pizzadeeg op een bakplaat en maak de randen iets dikker zodat de saus er niet af kan lopen.
Laat de pizza's deeg voor 20 minuten ongeveer rijzen zonder saus.
Tussendoor bereid je de saus en sneed je alles in dunne plakjes.
Ik zelf heb een fles met Olijvenolie gemaakt, daar doe ik verse kruiden in zoals oregano, thijm, basilicum en rozemarijn in, je kan alles in stoppen wat je wil en daar besmeer ik mijn broden mee, is echt heerlijk kwa smaken ,door de verse kruiden die in de olie hebben getrokken.
Ik doe ongeveer 40 ml olijfolie in een kom met tomatenpurre en de pizza kruiden of Italiaanse kruiden, ik gebruik beiden, roer dit mengsel voor het besmeren van de deeg.
Snee de tomaten in dunne plakjes.
En de mozzarella ook.
De blik tonijn laten uit lekken van de olie.
Beleg je pizza's nu met de tomatensaus en de mozzarella en kaas.
En bestrooi het nog met pizza kruiden is te koop bij de turkse of Marokkaanse winkels, zijn grote zakken en goedkoper dan de supermarkt.
De overige pizzadeeg kan je met tomatensaus en tonijn ,kaas beleggen en natuurlijk pizza kruiden als laatst.
Laat ze nog voor 20 minuten ongeveer rijzen bedek ze met plastik zak.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Druppel met een lepel wat Olijvenolie op de pizza's als laatst nog.
Bak ze voor ongeveer 25 minuten ongveer tot ze goudbruin zijn.
Haal ze uit de oven,zet ze op rooster om af te koelen voor dat je ze gaat eten.
Eet smakelijk dames ze zijn verukkelijk.
De fles waar ik de olijven kruiden in heb gedaan is van ikea.
De olie is lang houdbaar, wel vaak bij vullen en kruiden vervangen voor meer smaak .
Reacties
Een reactie posten