Olijven, Thijm no knead broodjes.
No knead.
1 kilo bloem .
10 gr droge gist.
17 grm zout , omdat de olijven ook zoutig zijn.
2 thlp suiker of honing.
2 etlps droge thijm
150 gr olijven in stukken gesneden.
4 etlp olijvenolie
650 ml water.
Bereidingswijze.
Doe de droge ingrediënten in een grote diepe kom.
Ook de thijm en de olijven, giet de lauwwarme water toe roer en dit goed door met je hand of met zo deeg klopper.
Roer dit goed door elkaar heen voor paar seconden tot de deeg al het vocht heeft opgenomen.
Bedek de kom met plastic zak .
Laat de deeg rijzen voor 1 uur.
Op de aanrecht een bakpapier plaatsen, daarop veel bloem.
Vorm de deeg met de deegschraper, zoals op de foto's.
Kneed de deeg niet meer kiep de deeg op de bestrooide bakpapier geef het snel een vorm en sneed in het midden van de deeg met de schrapper.
Zet de deeg stukjes zachtjes op de bakplaat.
Laat ze ongeveer 30 minuten ongeveer rijzen.
Verwarm de oven 200 graden Celsius.
Bak ze voor ongeveer 25 minuten tot ze goudbruin zijn.
Zet ze op rooster om te afkoelen en bedekt.
Eet smakelijk dames.
Lekker met roomboter of olijvenolie.
Echt de moeite waard om ze te leren maken.
Reacties
Een reactie posten