Yoghurt broodjes.
Yoghurt broodjes, zijn zeer zacht.
Zijn voor feesten of voor je bezoek een aanrader.
Ingrediënten.
200 gram yoghurt.
125 ml olie
125 ml melk, lauwwarm.
Zout
3 etlp suiker
1 zakje instant gist
Halve zak bakpoeder gezeefd.
800 / 900 g bloem, wat je nodig hebt moet niet te plakkerig zijn maar een zacht deeg die niet aan je handen plakt.
Voor de decoratie.
Sesamzaad.
1 eigeel en 3 etl melk, voor het bestrijken.
Bereidingswijze.
In de kom de gist suiker met de helft van de melk oplossen.
Voeg de olie en yoghurt toe roer dit goed door.
Voeg de overige ingrediënten toe, goed kneden tot je zachte deeg hebt en niet te plakkerig.
Kneed het deeg op middelmatige snelheid gedurende 10 minuten lang.
Bedek het met een plastik zak.
Laat het rijzen voor ongeveer 1 uur of langer .
Bedek de bakplaten met bakpapier.
Met 600 g bloem krijg je 7 of 8 kleine zachte broodjes.
Geef de broodjes vorm zoals ik heb gedaan op de foto's.
Laat ze weer rijzen tot 1 uur lang.
Bestrijk ze met eigeel mengsel en bestrooi ze met sesamzaad.
Bak ze op voorverwarmde oven op 160 graden gedurende 20 minuten tot ze goudbruin zijn .
Haal ze uit de oven zet ze op rooster om te af te koelen.
Deze broodjes zijn erg zacht en smaken als krachel broodjes, door de luchtigheid van de olie en yoghurt.
Ook aanrader voor de ramadan.
Reacties
Een reactie posten