Rode linzensoep
Ingrediënten
250 gram rode linzen
2 rode uitjes
1 flinke aardappel, ik heb 1 grote die zeer kruimelig is gebruikt .
3 wortels.
1 etlp (tomatenpuree)
zout naar smaak.
2 Vega, groente Bouillonblokjes.
1 thlp peper
2 thl paprikapoeder
2 thl curcumma poeder
Olijven olie om te bakken.
2 liter water.
Bereidingswijze.
Was de rode linzen grondig in het koud water.
Maak de groentes schoon en schil ze .
Sneed de ui, de aardappel en de wortels.
Verhit de olijfolie in de pan, voeg de gesneden groentes aan toe.
Bak ze even samen door .
Voeg de linzen, zout, zwarte peper en overige kruiden toe en 2 liter water toe.
Als je de soep graag iets pittiger hebt, kun je ook een vlees bouillonblokje aan toevoegen, ik heb dat niet gedaan .
Laat alles koken tot alles zacht en papperig is gekookt.
Voeg de eetlepel tomaten puree toe.
Laat het nog 15 minuten zachtjes doorkoken.
Zet de pan uit, Pureer alles fijn in de pan zoals je met erwten soep doet, tot alles fijn is.
Kook de de soep voor 2 minuten nog keer door.
De soep is lekker met brood te eten zoals ik deed.
Aangezien dit een vrij stevige soep is, kan hij ook als hoofdgerecht gegeten worden.
Voor ons was hij ook genoeg met brood .
Reacties
Een reactie posten