Vlinder koffiebroodjes







Vlinder, koffiebroodjes.

Ingrediënten.
1 kilo bloem ongeveer.
1 ei (L)
150 zachte roomboter, zoutloos.
10 g gist korrels
100 gram suiker
20 gram zout
2 vanille suiker of het beste merg van een vanilleboon.
450 lauwwarme melk.

Voor het bestrijken.
1 eigeel 4 etl melk.

Voor de vulling.
2 volle etl kaneelpoeder.
150 fijne suiker
100/ 150 g roomboter

Werkwijze.
In de kneedmachine de gist met de suiker en wat melk oplossen.
Doe de bloem, eieren, suiker en de vanillezakjes en boter erbij en roer ze goed door elkaar.
Voeg eerst de 200 ml melk erbij en kneed dit goed door.
De rest van de melk gaat beetje bij beetje, tot de deeg zacht iets plakkerig is, kneed dit voor 10 minuten ongeveer.
Bedek de kom met een plastic zak om te rijzen voor 1 uur ongeveer.
Stort het deeg op de aanrechtblad en snee het deeg in 3 stukken.
Rol de deeg uit tot een lang dunne lap.
Besmeer het met de mengsel van de vulling.
Rol de deeg op.
Sneed het in stukken.
Zoals op de foto's.
Zet ze naast elkaar op een bakplaat, wel met veel ruimte tussen de broodjes om te rijzen.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bestrijk ze met eigeel en melk mengsel.
Bak ze voor ongeveer 25 minuten tot ze goudbruin zijn.
Haal ze uit de oven en uit de bakplaat .
Zet ze op taartrooster om te af te koelen

Reacties

Populaire posts