Boter rolls





 
Ingrediënten voor het deeg:
180 ml lauw warme melk
1 grote ei
55 gram zachte ongezouten roomboter
405 gram tarwebloem
50 gram suiker
geraspte schil van 1 citroen
zout
1 zakje droge gist.

Om te bestrijken en te bestrooien:
40 gram zachte ongezouten boter voor het besmeren van de broodjes.

1 eigeel
4 el melk los geroerd.
Amandelschaafsel voor het bestrooien, het mag hoeft niet perse.

Bereidingswijze:
Voeg alle ingrediënten toe.
Kneed het deeg met de hand of machine goed door voor ongeveer 10 tot je zachte plakkerig deeg hebt. 
Ik heb het deeg in de deegmachine (Kenwood) gekneed, tot een zachte iets plakkerig deeg.
1 - 1 1/2 uur in ingevette kom laten rijzen.

Werkplek invetten met olie.
Deeg uitdrukken tot lap van 30 x 20 cm en bestrijken met de zachte boter. Vouw vanaf de lange kant 1/3 van het deeg naar het midden en vouw de andere kant hierover heen.
Zo krijg je drie gelijke lagen. Druk de naden op elkaar. Eventueel deeglap nog iets platter/langer maken en met een pizzames of scherpe mes in driehoeken snijden.

De driehoeken op een bakplaat leggen en ongeveer 45 minuten laten rijzen. De oven voorverwarmen op 180 graden. De broodjes bestrijken met het ei en bakken op 170 a 180.
Bak ze voor 25 minuten lang tot ze goudbruin zijn.
zet ze op de rooster om af te koelen.
deze broodjes zijn zo heerlijk en zeer zacht door de boter, zijn goed te eten bij een soepje of kopje thee.
 
Zeer geschikt voor de ramadan.
recept is van levine.


Reacties

Populaire posts