Sponzige marmer cake
Heerlijk sponzig en luchtig smelt zo in je mond.
Ingrediënten.
300/320 g bloem
230 ml olie of roomboter
240 g suiker
6 eieren
3 volle etlp cacao poeder gezeefd
40 ml melk
2 vanille suiker zakjes.
1 zakje bakpoeder gezeefd.
Bakvorm Marokkaanse bestilla bakplaat 30 cm rond.
Bereidingswijze.
Klop de eieren met de suiker en de olie.
Voeg de overige ingrediënten toe behalve de bakpoeder, als laatst bij voegen, tot alles goed gemixt is.
Voeg de bakpoeder erbij en roer dit goed door.
Doe de helft van het beslag in de ingevette cakevorm met boter en bestuif deze met wat bloem verwijder overtollige bloem.
Schep de helft van de beslag in de vorm.
De rest van de deeg die nog in de kom is voeg je daaraan cacaopoeder toe en roer dit goed door.
Giet de chocoladebeslag op de witte cake beslag.
Met de saté prikker maak je 1 draai rondom de bakvorm voor de marmer effect.
In de voorverwarmde oven op 170 graden.
Bak je de cake op 170 graden tot hij gaar bruin is voor ongeveer 35 tot 40 minuten.
Stort de cake op taartrooster om af te koelen.
Reacties
Een reactie posten