Croissant rolls





Ingrediënten:
500 gr tarwebloem het liefst patentbloem, van de aldi.
175/200 ml lauwwarme melk
1 ei
2 volle el melkpoeder (NIDO) te koop bijna bij alle Marokkaanse slagers.
10 gr zout
60 gr suiker
1 zakje droge gist
100 gr zachte roomboter zonder zout.
200 extra roomboter voor het besmeren en bestrijken van de broodjes.

Bereidingswijze:
Kneed alle ingrediënten in de kom van de kneed machine, voor 10 minuten lang tot het deeg zacht is geworden.
Bedek de kom af met plastic zak om te rijzen voor 1 uur of langer tot de deeg in volume is verdubbeld.
Vorm de croissantjes zoals op de foto's, besmeer ze met wat zachte boter en rol ze op tot een croissant, zo werk je ze allemaal af.
Zet ze op de bakplaat bedekt met bakpapier, bedek ze om weer te rijzen voor 45 minuten ongeveer.
Besmeer de broodjes lichtelijk in met 1 eigeel en wat melk.
Giet wat lauwe opgewarmde roomboter geheel op de broodjes.
Bak ze in voorverwarmde op 160 /170 graden voor 25 minuten ongeveer tot ze goudbruin zijn.
Zo gelijk uit de oven weer met wat van de gesmolten roomboter bestrijken tot het intrekt.
Eet smakelijk.

Met deze recept kan je alle soorten broodjes of croissantjes maken, bij mij zal je het vaker terug zien in deegwaren.



Reacties

Populaire posts