Burger broodjes.
Deeg.
600 gram tarwebloem
1 zakje gist
1 ei(los geklopt)
12 gram zout
2 etlp suiker
30 gram zachte roomboter, zonder zout.
350 / 400 ml lauw warm melk.
Afwerking decoratie.
50 ml melk
sesamzaadjes.
Bereidingswijze.
Meng de bloem met de gist in de kom van de deegmachine.
Roer nu de overige ingrediënten, de melk erdoor
en voeg de boter in kleine stukjes, de suiker en het zout toe.
Voeg het losgeklopte ei toe en mix alles tot een plakkerig deeg .
Doe het deeg over in een licht ingevette kom en laat het op kamertemperatuur in 1 uur tot dubbel volume rijzen.
Lekker met gehakt, vis of kip
Stort het deeg op een licht ingevette werkplek en verdeel in stukken van de gewenste grootte.
Bol ieder stukje deeg goed op: maak een rond zacht bolletje van en zet het in op de bakplaat tot je alle bollen hebt gehad, je komt ongeveer op 20 stuks uit, zet de bakplaat in de oven gedekt met theedoek kan niks mee geburen de deeg zal snel rijzen binnen 20 / 30 minuten vooral met warm weer zoals nu.
Ga rustig de bollen met melk borstelen en gelijk de sesamzaad op strooien doe dat zachtjes met de borstel en de melk zo voorkom je verzakking van de bollen.
Bak ze op de voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor 25 minuten ongeveer, zo voorkom je ook verzakking van deeg bollen als de oven warm is, is met alle deegwaren eigenlijk.
eet smakelijk dames .
Reacties
Een reactie posten