Parata's




Ingrediënten.
500 gr bloem
10 gr zout
2 etlp boter
3 etlp olie
1 zakje instant gist
250 / 270 ml lauwwarme water.
Bereiden.
De boem boven een kom zeven.
kneed de bloem met alle ingrediënten in een kneedmachine voor 7 minuten.
Geleidelijk water erbij gieten en de bloem tot een zacht soepel deeg kneden.
Laat de deeg voor ongeveer 1 uur rijzen.
Van het deeg 10 gelijke kleine ballen vormen.

Lichtelijk bestuiven met bloem niet teveel, ik gebruik liever wat olie om broodjes uit te rollen, krijgen ze mooie kleur van en verbranden niet door de bloem.
 10 minuten laten rusten wel bedekken met een theedoek.

De ballen uitrollen tot een ronde dunne vorm.
Een zware gietijzeren of bakplaat of te wel (tawa) verhitten en bestrijken met olie na elk bakbuurt.

De paratha op de hete bakplaat of tawa leggen en enkele seconden bakken aan beiden kanten op middelmatige vuur, want ze bakken snel.

Je kan ze ook gelijk na het bakken, bestrijken met wat gesmolten roomboter.
De paratha's dienen aan beide kanten knapperig en lichtbruin te zijn.
De paratha's van de bakplaat halen en meteen podienen.

Je kan ze vullen met gebakken kip en stukjes tomaten, komkommer en sla, daar houden wij van, of dergelijke zoals vleeswaren en kaas.

Eet smakelijk en geniet ervan.

Reacties

Populaire posts