Volkoren-tarwe broodjes, met roomkaas van la place
Heerlijke befaamde broodje van la place , ik at het vaak toen la place nog in Utrecht zat.
Nu la place niet in de buurt zit maar zelf maken .Recept voor roomkaas .
Wat heb je nodig voor 1 broodje van la place.
120 gram roomkaas
15 gram crème fraîche
15 gram bieslook
5 gram peterselie
30 gram Roma sla
Gestampte peperkorrels.
En bruine broodjes zoals die ik heb gemaakt .
Bereiden.
Doe de roomkaas en peper in een kom en roer dit met een spatel tot de roomkaas zacht is.
Schep de crème fraîche bij de roomkaas en roer dit opnieuw goed door.
Snij de bieslook en peterselie in kleine stukjes.
Voeg de peterselie en de helft van de bieslook aan het roomkaasmengsel toe.
Snij de Romaanse sla in fijne reepjes en snij je broodje open.
Leg de sla op je broodje en verdeel de roomkaas hierover.
Maak je broodje af met wat extra bieslook.
Recept voor de broodjes .
Ingrediënten.
300 tarwebloem
200 volkoren bloem
7 gr droge gist
Mix van zaden voor in de deeg en op de broodjes.
Zonnepitten, sesamzaad, lijnzaad , ik heb ongeveer 3 etlp van elk gebruikt en extra voor op de broodjes nog om ze ermee te bestrooien.
10 gr zout.
2 etlp olijven Olie of gewone zonnebloemolie.
2 etlp zachte roomboter.
350 ml lauwwarme water.
Bereiden.
Kneed alle ingrediënten in een kneed machine voor 10 minuten ongeveer, tot de deeg zacht is.
Bedek de deeg voor ongeveer 1 uur.
Vorm de broodjes, zet ze op de bakplaat bedekt met bakpapier.
Besmeer de broodjes met water of besprooien, bestrooi ze gelijk met de zaden.
Bedek ze weer om te rijzen voor 30 minuten ongeveer.
Bak ze op 220 graden Celsius op voorverwarmde oven .
Voor 25 tot 30 minuten ongeveer tot ze bruin gaar zijn.
Zet ze op de rooster om af te koelen.
Deze broodjes vul ik vaak met gehakt of natuurlijk deze heerlijke roomkaas vulling van la place.
Het is echt om te smullen, heb ze paar jaar geleden gemaakt deel ze nog keer met jullie.
Ze blijven mijn favoriete broodjes.
Reacties
Een reactie posten