Makroet





Ingrediënten.
900 grm griesmeel( meduim)
100 gram grove griesmeel, als je niet hebt kan je gewone medium gebruiken.
150 /200 ml gesmolten roomboter zonder zout.
100/ 150 ml olie
2 etlp bloem
100/ 150 ml oranje bloesemwater.
Mocht de deeg nog niet zacht dan neem je wat meer water tot de deeg zacht is.
Snufje zout
1 etlp suiker 
Voor de dadel pasta.
Was de 600 / 800 gram dadels en ontpit ze.
Stoom de dadels in stoompan.
Nadat de dadels zacht zijn gestoomd.
Voeg je daar aan.
1 etlp kaneelpoeder 
1 etlp boter
1 etlp oranje bloesemwater.
Kneed de ingrediënten in de pasta, zet het even weg.
Voor het bakken zonnebloem olie en honing om de makroet in te dompelen.
Bereiden. 
Meng alle de ingrediënten voor het deeg en laat het even bedekt staan.
Dan kan griesmeel al het vocht goed op nemen tijdens het even rusten.
Als de deeg rust maak je alvast de dadelpasta vulling.
Verdeel het deeg in 5 gelijke stukken, en doe dit ook de vulling, ik was te druk heb daar niet zoveel werk aan gehad, omdat ik het snel deed en niet al te perfect de deeg in gelijke stukken heb gesneden.
Leg een lange dadel pasta sliert op het deeg
Vouw het deeg rond de vulling heen tot alles mee bedekt is.
De naad moet onderop, druk het wat platter. Snijd het in stukjes zoals op de foto's.
Bak ze goudbruin in hete olie en zet ze gelijk in een badje van de honing tot het wat intrekt.
Zet ze op een zeef en daaronder een diepe bord voor de honing die van onderuit komt.

Ik heb zelf bijna niks gewogen, op gevoel gedaan.
Griesmeel neemt veel vocht in, kijk maar hoe jou uit komt en in griesmeel zit ook verschil in.







Reacties

Populaire posts