Zachte puntjes.
Ingrediënten.
Voor 12 stuks.
500 gram bloem
7 gr droge gist
10 gram zout
300 tot 330 ml lauwwarme melk.
2 etlp boter
En olie om de broodjes mee te besmeren.
Bereidingswijze.
Doe de gist met lauwwarme melk in de kom van de kneed machine.
Voeg de rest van de ingrediënten erbij.
Kneed dit goed door, tot de deeg goed zacht gekneed is
Voor ongeveer 10 minuten lang.
Bedek het met een plasticzak om te rijzen voor 1 uur.
Vorm de broodjes in punten .
Zet ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat ze daarna weer om te rijzen voor ongeveer 30 minuten.
Besmeer ze lichtelijk met olie, snee met een mes in de punten.
Bak ze in de voorverwarmde oven op 180 tot 200 graden voor 25 minuten ongeveer.
Zet ze op de rooster om af te koelen.
Eet smakelijk ze zijn erg simpel maar heerlijk zacht en luchtig.
Reacties
Een reactie posten