Aardappel, paprika tortilla.
Voor 5 personen.
2 kilo ongeveer ik doe op gevoel.3 paprikas gele en rode.
2 uitjes
Handje koriander en peterselie fijn gehakt.
Snufje peper en paprikapoeder.
Zout naar smaak.
Olie om te bakken
6 / 7 gekluste eieren.
Schil de aardappelen, was ze en sneed ze in hele kleine stukjes , dit doe je ook met de uien en de paprikas.
Bak de gezouten aardappelen in hete gekookte olie tot ze iets licht zacht gaar gebakken zijn.
Zet de aardappelen in een diepe kom.
Bak de uitjes tot ze goud glazig zijn, voeg de gesneden paprikas in kleine stukjes erbij, bak ze samen beet gaar met de kruiden en het zout.
Kluts de eieren goed door en giet dat bij de aardappelen en de paprika mengsel en voeg ook de koriander en peterselie erbij roer dit goed samen.
Verwarm de oven goed, zet daar de bakvorm in om heet te worden.
Vet de bakvorm gelijk uit de oven in met olie en giet daar de aardappel mengsel in en bak het in de voorverwarmde oven op 170 graden Celsius voor 40 minuten ongeveer tot de de tortilla droog aanvoelt van binnen.
Eet smakelijk .
Het is een heerlijke gerecht, je kan ook Marokkaanse gebakken doperwten aan toe voegen of gebakken champignons enzv.
Reacties
Een reactie posten