Sellou

Ingrediënten.
1 kilo gebrande bloem.
600 gr amandelen, gebakken en fijn gemalen, ik heb kant en klare gebruikt, is erg ideaal.
500 gr geroosterde sesamzaad en fijn gemalen.
2 etlp venkel en van anijszaad ook even bakken en fijn malen.
2 etl kaneel
Ongeveer 350/ 400 ml gesmolten roomboter zonder zout, smelt de boter paar uur van te voren, gebruik alleen de boter de vocht ervan niet.
Je kan ook olie nemen in plaats van boter dan kan je sellou langer bewaren, maar boter smaakt veel beter dan olie.
Wat hele amandelen voor de decoratie.
Honing ongeveer 200 ml, je mag meer toevoegen als je van zoete sellou houdt.
Voorbereiden.
Voeg alle ingrediënten in een diepe kom, roer dit goed door tot alles in de bloem trekt en sellou erg nat is van de boter en honing, sellou mag lekker vettig zijn, indien je meer boter nodig hebt kan je iets meer voegen.
Versier je sellou als je klaar ermee bent.

Reacties

Populaire posts