Ghobz smida ( griesmeel brood )



Ingrediënten.
100 g bloem .
400 fijne griesmeel, de fijnste die op bloem lijkt.
7 gr droge gist.
10 grm zout
2 thlp suiker.
4 etlp olijvenolie, maakt de brood zacht, volgende dag is hij net zo zacht nog.
1 volle etlp zachte roomboter
330 ml water.

Bereidingswijze.
Doe alle ingrediënten in een grote diepe kom.
Giet de lauwwarme water toe, roer dit goed door met je hand of met zo deeg klopper.
Roer dit goed door elkaar heen, voor paar seconden tot de deeg al het vocht heeft opgenomen heeft, de deeg moet zeer plakkerig zijn aan je handen, 7 keer met een lepel roeren en met je hand even doorhalen rond maken en zet het terug in een geolied kom.
Bedek de kom met plastic zak .

Je kan het ook gewoon 10 minuten kneden in de kneedmachine als je niet weet hoe je het moet kneden op de no knead manier.


Laat de deeg rijzen voor 1 uur.
Kiep de deeg op de werkplek die bestrooid is met dunne griesmeel, sneed de deeg in 5 kleine porties, broodjes, bestrooid met griesmeel aan beiden kanten zo voorkom je plakken van de deeg aan bakvorm.
Als de griesmeel niet wil plakken aan de deeg , besproei de deeg met wat water zodat wel de griesmeel aan blijft plakken, ik had dat niet nodig omdat de deeg erg vochtig is vanzelf.
Maak de broodjes super plat en dun en mooi rond, de deeg is wel erg plakkerig tijdens het vormen.
Zet de broodjes in de bakvorm bedekt met bakpapier.
Laat het ongeveer 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven 230 graden Celsius.
Bak de brood voor ongeveer 25 minuten tot het goudbruin is, broden moeten altijd in voorverwarmde oven bakken, Marokkaanse broden bakken het mooiest op hogere temperatuur van de oven hoe hoger hoe beter.
Zet de broodjes op de rooster om te afkoelen en bedekt.
Eet smakelijk dames.
Wat een heerlijke zachte luchtige broodjes zijn het, totaal geen verschil tussen niet en wel kneden, was net zo lekker.

Is te eten met alles wat je wil, hartig of zoet.

Als ik moe of tijd gebrek heb is dit voor mij de ideale manier van geen kneed deeg.

Reacties

Populaire posts