Ghrieba met amandelen.


 

Ingrediënten:
70 gram suikerpoeder
1 ei
40 ml olie
100 gram licht geroosterd en gemalen sesamzaad.
5 el maïzena
50 gram amandelen met schil, geroosterd en iets grof gehakt of walnoten dat is ook heerlijk in deze koekjes.
50 gram amandelen meel
100 gram zachte roomboter zoutloos.
100 /130 gram bloem, tot de deeg zacht is zoals bij zandkoekjes, heb op gevoel gedaan.
1 zakje bakpoeder
snufje kaneel
1 el oranje bloesemwater.
En kommetje suikerpoeder om daar de koekjes in te wentelen.

Bereidingswijze:
De roomboter met de ei en suiker opkloppen, voeg de noten toe en de rest behalve de bloem, beetje, beetje tot de deeg zacht is en niet lang de deeg kneden is niet nodig.
Maak van de deeg kleine ballen en rol ze wentel ze door de suikerpoeder, leg ze gelijk op de bakplaten.
Bak ze op voorverwarmde oven op 160 graden voor 14 ongeveer tot ze licht bruin zijn en wat gebarsten zijn in het midden van de koekjes.

Eet smakelijk

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts