Roomkaas mlaoui, mhenchat.





Roomkaas mlaoui, slakken
Ingrediënten
Voor de deeg.
350 gram bloem
150 gram smida de fijne (fijne griesmeel).
4 etlp boter, is ongeveer 100 gram.
4 etlp zonnebloem olie is 24 ml.
1 thlp suiker mag hoeft niet .
7 gr gist korrels. 
10 gr zout.
200/ 220 ml lauwe warm water. 
Voor de vulling.
2 tot 3 roomkaas bakjes.
Bereiden
Doe alle ingredienten in een kom, de gist in een beetje water oplossen in 200 ml water kan iets meer of minder zijn. 
Je kan wat extra bij nemen als het nodig is tot de deeg zacht wordt, ik heb dat op gevoel gedaan. 
Kneed het goed tot een zachte deeg, dek de deeg met een plastic zak op warme een plek, laat het 1uur rijzen .
Tot de deeg omhoog rijst, vorm van deeg klein balletjes iets kleiner dan manderijn, zet ze op de aanrecht die met olie is besmeerd, dek ze met theedoek om nog keer 10 minuten te rusten. 
Maak ze erg plat en dun zoals op de foto. 
Plaat maken is met olie zoals lemsemmen manier .
Smeer ze steeds met 1 etlp zachte roomboter op de platte deeg en vul het met roomkaas, rol ze op zoals een sigaar en dan rond als een slak, spiraal.
Smeer ze nog een keer in met beetje olie  en boter.
Verwarm de oven op 200 graden Celsius. 
Bak ze gelijk in de warme oven ze hoeven niet meer te rijzen op 180 /200 graden Celsius voor ongeveer 25/30 minuten lang tot de ze goudbruin zijn.
Na het bakken gelijk met honing besmeren
(Ze zijn heerlijk te eten met warme honing)en gebakken walnoten.


Reacties

Populaire posts