Marokkaanse brood( no knead)








Ingrediënten.

500 g bloem .
7 gr droge gist.
10 grm zout
2 thlp suiker.
4 etlp olijvenolie, maakt de brood zacht, volgende dag is hij net zo zacht nog.
1 volle etlp zachte roomboter
320 ml water.

Bereidingswijze.
Doe alle ingrediënten in een grote diepe kom.
Giet de lauwwarme water toe, roer dit goed door met je hand of met zo deeg klopper.
Roer dit goed door elkaar heen, voor paar seconden tot de deeg al het vocht heeft opgenomen heeft, de deeg moet zeer plakkerig zijn aan je handen.
Bedek de kom met plastic zak .
Bij elk 10 minuten moet je de deeg even met je hand doorhalen , zoals je met sfenj doet , tot alle lucht bellen uitgaan, dit doe je 4 keer nog na, om de 10 minuten weer, zo wordt je brood zacht en zeer luchtig van binnen.
Laat de deeg rijzen voor 1 uur.
Kiep de deeg op de werkplek die bestrooid is met dunne griesmeel, geef de brood nog geen vorm dat doe je in de bakvorm , bestrooid met griesmeel aan beiden kanten zo voorkom je plakken van de deeg aan bakvorm.
Als de griesmeel niet wil plakken aan de deeg , besproei de deeg met wat water zodat wel de griesmeel aan blijft plakken.
Vet een ronde bakvorm goed in met olie en met wat lichtelijk bestrooid met wat griesmeel .
Zet de deeg in de bakvorm en maak de deeg zeer dun in de bakvorm.
Laat het ongeveer 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven 220 graden Celsius.
Bak de brood voor ongeveer 25 minuten tot het goudbruin is.
Zet de brood op de rooster om te afkoelen en bedekt.
Eet smakelijk dames.
Was een heerlijke zachte luchtige brood.
Is te eten met alles wat je wil.

Reacties

Populaire posts