Griesmeel slakken.




Griesmeel slakken.
Ingrediënten.

500 gr fijne griesmeel( fino)
1 eigeel
300 ml lauwwarme melk
1 zakje instant gist
10 gr zout
3 etl zachte roomboter de ongezouten.
En zaadjes voor het bestrooien
1 eigeel en wat melk voor besmeren van de broodjes.

Voorbereiding.
Kneed alle ingrediënten in de kneedmachine voor 10 minuten ongeveer tot de deeg zacht wordt.
Besmeer de kom met olie en zet daar de deeg in om te rijzen, bedek de kom af met plastic zak.
Vorm de deeg in stukken en bol ze op tot ronde bal van 100 gram per broodje.
Vorm ze in slakken zoals ik heb gedaan op de foto's, zet ze op de bakplaat bedekt met bakpapier.
Bedek ze weer om te rijzen voor ongeveer half uur.
Besmeer de slakken met eigeel en wat melk, bestrooi ze met zaadjes naar smaak.
Zet de bakplaat in de voor verwarmde oven om te bakken op 170 graden Celsius, voor 25 minuten ongeveer tot de broodjes gaar gebakken.
Zet ze op de rooster om af te koelen en gelijk bedekt met een theedoek.

Reacties

Populaire posts