Vierkante en Marokkaanse no knead broodjes.
Ingrediënten.
1 kilo bloem
670 ml lauwwarm water
2 etlp boter en 2 etlp olie.
1 thlp suiker
20 gr zout
10 gr gist
Voorbereiding.
Doe alle ingrediënten in diepe kom .
Roer de ingrediënten door.
Voeg alle water toe en roer dit met je hand of grote lepel.
Ik roer, haal de deeg paar keer door met mijn handen , ik kneed het niet .
De deeg moet binnen 10 seconden klaar zijn.
Dek de deeg met plasticfolie om te rijzen voor 1 uur.
Na het rijzen kiep je zachtjes de deeg op een dienblad royaal bestrooid met veel bloem .
De deeg is erg plakkerig, bij het vormen.
Met een deeg schraper de deeg vorm geven en sneden in vierkante of Marokkaanse brood.
Zet ze op de bakplaat met bakpapier bedekt.
Laat ze 30 minuten nog een keer rijzen .
Bak ze op voor verwarmde oven op 230 graden Celsius voor 25 minuten tot ze gaar bruin zijn.
Zet ze op de rooster om te af te koelen
Reacties
Een reactie posten