Zeer luchtige Sfenj





Ingrediënten:
1 kg tarwebloem
20 gr zout
10 gram droge gist
lauw water ongeveer 750 ml
2 tl suiker.

7 gr bakpoeder
Bereidingswijze:
Los de gist op in wat warm water met suiker in de kom van de deegmachine.
Doe vervolgens de meel erbij.
Voeg nu het zout toe.
Meng dit geheel goed.
Het deeg moet gekneed worden voor 10 minuten lang.
Dit kneed je terwijl je er steeds meer water bij doet tot dat het deeg lekker zacht, plakkerig aanvoelt en geen klonters bevat in het deeg.
Zoals ik op de foto heb laten zien.
Dek nu de kom af met plasticzak.
Laat het deeg voor 1 uur ongeveer rijzen tot de volume verdubbeld is tijdens rijzen.
Doe wat zonnebloemolie in een kommetje.
Pak een groot dienblad en vet deze met zonnebloemolie, vet nu je handen in met wat zonnebloemolie of water maak dan mooie gelijke ronde balletjes van.
Laat ze even rusten voor dat je olie heet wordt in een grote ronde koeken pan kunnen ze nog bij rijzen.
Zodra de pan heet is op hoge vuur .
Pak balletje van het deeg en maak in het midden een gaatje met je vingers zoals bij een donut, met een draaiende beweging.
Bak ze aan beide kanten tot ze mooi goudbruin van kleur zijn ,bak ze niet al te bruin.
Laat ze op een ander groot dienblad met keukenpapier afkoelen en .
Wij eten ze altijd met suikerpoeder.

Reacties

Populaire posts