Bekoula (ghoubiez) Marokkaanse wilde spinazie


Ingrediënten:
3 bosjes spinazie
Halve citroen (mraked)
3 knoflookteentjes
Zout
Komijn.
Paprikapoeder
Olijven olie om te bakken de echte .

Bereidingswijze:

Spinazie (Bekoula) goed wassen paar keer tot het schoon is, hak de spinazie in kleine stukjes.
Stoom de spinazie in een stoompan (coucouspan) voor 45 minuten tot 1 uur.
Hak 3 teentjes knoflook, en bak het in olijfolie, doe de spinazie en de halve in stukjes gesneden citroen erbij.
De kruiden paprikapoeder, zout en komijn laat dit voor ongeveer 5 minuten bakken en dan voeg je de spinazie bij en stampt het door de mengsel, tot alles goed zacht is gebakken.

Als je van pittig houdt dan kun je hete chilipoeder aan toevoegen aan de sausje.
Versier het met rode paprikapoeder, olijven olie en
Fijn gehakte peterselie (en groene olijven als je hebt)

Reacties

Populaire posts