Cake rol met slagroom en mascarpone
.
Ingrediënten:
4 eieren
120 gr
poedersuiker 120 gr bloem
25 zachte roomboter de ongezouten, smelten.
1/2 bakpoeder
Ingrediënten voor de vulling:
100 ml
ongeslagen room200 gr mascarpone
4 el poedersuiker
1 citroen sap
Aardbeien jam
En poeder suiker voor het bestuiven.
Bereidingswijze cake:
Oven
voorverwarmen op 175 graden Celsius. Bedek het bakblik met bakpapier.
Klop eieren tot het mooi geel wordt voor paar minuten met de mixer op hoogste stand.
Voeg de suiker toe tijdens het kloppen.
Klop de eieren met de suiker.
Zeef het meel boven de geklopte eieren, spatel erdoor.
Spatel ook de zachte boter erdoor en de bakpoeder.
Verspreid het mengsel over het bakblik.
Bak in 10 minuten tot goudbruin.
De cake moet terugveren na lichtjes indrukken.
Neem de cake uit de oven.
Draai de cake om op een theedoek.
Neem bakpapier weg.
Rol de cake op met behulp van de theedoek.
Laat het afkoelen in de theedoek.
Bereidingswijze Mascarpone
vulling en slagroom:
Mascarpone
heeft de ideale dikte voor een vulling.Klop de room met de suiker tot het dik wordt.
Voeg de 200 gram mascarpone en de sap van de citroen toe aan de slagroom ,mix dit nog door.
Smeer de cake eerst in met een jam, en dan met mascarpone en de slagroom mix.
Heb je geen mascarpone, neem dan slagroom en klop dat stevig met poedersuiker.
Bestuif het als laatst met de poeder suiker .
Reacties
Een reactie posten