Bagels



Ingrediënten voor de deeg:
650 a 675 g tarwebloem
20 g verse gist of 1 zakje gedroogde gist
50 ml roomboter gesmolten (zoutloos).
1 tl suiker
Zout
150 magere of volle yoghurt ik heb magere genomen.
150 -+ ml melk lauw opgewarmd mochten jullie meer nodig hebben neem wat iets meer melk, ik werk op gevoel.
2 eieren, losgeklopt.


Voor bestrijken van de broodjes.
4 el melk 1 eigeel , losgeklopt
sesamzaad naar keuze voor de versiering van de broodjes.

Bereidingswijze:
Doe de bloem in een kom.
Voeg de gist en meng de gist door de bloem met de suiker.
Voeg al roerende de melk toe.
Voeg ook de yoghurt ook, en de overige ingrediënten toe , blijf roeren tot het een samenhangend deeg ontstaat, ik heb het zacht en plakkerig genomen zo krijg je zachte broodjes en luchtig van binnen. Dek het af met plasticzak en laat het voor 1 uur ongeveer rusten tot het rijst en dubbel volume heeft.


Vet het werkvlak, aanrecht in met wat olie.
Verdeel het deeg in 10 of 14 stukken , vorm ze tot balletjes zoals op de foto's.
Laat de balletjes weer rijzen voor ongeveer 5 minuten afgesloten met plastic.
Druk de balletjes iets plat en druk er in het midden een gat in.
Steek uw wijsvinger door het gat en maak het al draaiend iets groter.
Leg de bagels op bakplaten en laat ze nu voor 45 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 180 graden .

Bestrijk de bagels met eigeel en bestrooi ze met sesamzaad.
Bak de bagels in -20 /25 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze op een rooster afkoelen.

Reacties

Populaire posts