Chocolade brioche





Ingrediënten:
500 gr bloem
100 g roomboter ,gesmolten ongezouten.
150/200 ml melk lauwwarm ,kan iets meer zijn als de deeg nog steeds niet zacht plakkerig is.
2 eieren.
50/100 g suiker
1 theelepel zout naar smaak.
7 g instant gist
1 eigeel en 2 eetlepel melk
200 gr chocolade druppels 

Bereidingswijze:
Het maken van de Brioche.
In een kom, de gist met suiker in beetje melk oplossen.
Eieren, de rest van melk , zout en de gesmolten boter toe voegen en klop, de ingrediënten krachtig, voor ongeveer 10 minuten lang.
Voeg de meel toe, kneed klop de deeg tot hij zacht en plakkerig is.
Voeg de chocolade druppels in de deeg, kneed ze er goed in.
Bedek de kom en laat het deeg rusten gedurende twee uur bij kamertemperatuur.

Neem het deeg uit de kom en op een met beetje bloem bestoven werkvlak de deeg verdelen in paar bollen.
Maak ze mooi rond en leg ze in je bak vorm naar keuze.
Bedek de broodjes met plastic zak.
Laat het weer rijzen tot de deeg mooi omhoog komt en de broodjes verdubbeld zijn in volume.

Besmeer de broodjes met 1 eigeel en 2 eetlepel melk of water, roer de mengsel goed door.
Besmeer ze lichtelijk met borstel niet op duwen anders zakken ze in.
Verwarm de oven op 160 /170 graden.
Bak ze voor 25 tot 30 minuten tot ze gaar mooi bruin zijn.
Laat de brood koud worden voordat je het eet.
Voor ongeveer zeker 1 tot 2 uur.

eet smakelijk hij is heerlijk.

 

Reacties

Populaire posts