Ghobz mihrach (belboulla) gerst




Ingrediënten:
voor 4 grote broden of 8 kleine broodjes.
500 gr tarwebloem
200 gr volkoren bloem
4 el olijfolie
1 tl suiker 
10 gr droge gist korrels. 
14 gr zout 
500 ml ongeveer water lauwwarm. 
Volle kom met gerst /tchicha / belboulla).
En ongeveer 20 gr volkoren bloem.

Bereidingswijze:
Doe alle droge ingrediënten in een diepe kom behalve de water als laatst erbij voegen, roer dit goed door voordat de water en olie erbij gaat.
Roer of kneed het met je hand of kneedmachine. 
Het deeg is erg plakkerig, na het kneden, ik heb zelf enkele de deeg met no knead manier bereid. 
Dek het deeg voor ongeveer 1 uur om te rijzen.
Doe wat gerst en de volkoren bloem in ronde dienblad of dergelijke. 
Maak je handen nat met olie of water om de ballen rond te vormen in de dienblad, aan beide kanten, de bollen moeten nat zijn zodat de bloem en gerst op kan blijven plakken, je kan ze ook goed bespuiten gaat beter en snel.
Zet ze op de bakplaat bedekt met bakpapier en bedekt met theedoek nadat je ze mooie vorm hebt gegeven. 
Laat ze 40 minuten ongeveer rijzen.
Verwarm de oven op 200 tot 220 graden Celsius. 
Snee met een mes in de broden in het midden van de brood. 
Bak ze voor ongeveer 30 minuten ongeveer tot ze bruin gebakken zijn. 
Zet ze op de rooster om af te koelen. 


Ik eet ze graag met olijven olie en kopje thee.
In Marokko worden ze veel gegeten als ontbijt.


Reacties

Populaire posts